فهرست مطالب

فصلنامه خون
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهران امروانی، فاطمه یاری*، سعیده میلانی، بهناز عموحسین صفحات 257-269
    سابقه و هدف

    آنتی بادی علیه آنتی ژن RhD در طب انتقال خون و بالین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. لذا در این مطالعه به بررسی عوامل موثر در بهینگی ایمونیزاسیون جهت دستیابی به لنفوسیت ایمونیزه شده تولیدکننده آنتی بادی پرداخته شده تا در محیط آزمایشگاهی به آنتی بادی علیه آنتی ژن RhD دست یافته شود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه تجربی، لنفوسیت های خون محیطی به روش فایکول از کیسه های خون کامل O منفی جداسازی شدند. سپس این لنفوسیت ها با ال لوسین متیل استر تیمار شده و در پلیت کشت سلولی با آنتی ژن محلول و ذره ای RhD ، اینترفرون گاما، اینترلوکین4 و CpGODN به مدت یک هفته در دمای 37 درجه سانتی گراد مواجه شدند. پس از این مدت انکوباسیون به منظور ارزیابی تولید آنتی بادی از لنفوسیت ها بر روی سوپرناتانت حاصل از محیط کشت مواجه سلولی با روش الایزا انجام شد. 

    یافته ها

    استفاده از اینترفرون گاما، ترکیب آن با اینترلوکین-4 و CpGODN به عنوان عوامل بهینه کننده جهت تولید آنتی بادی از لنفوسیت های جدا شده به روش فایکول در ایمونیزاسیون آزمایشگاهی شناخته شدند (به ترتیب با تولید آنتی بادی با غلظت های 831/36 ± 851/75 ، 293/31 ± 195/82 و814/24 ± 134/66 نانوگرم در میلی لیتر در 10 مواجه صورت گرفته).  

    نتیجه گیری

    استفاده از عوامل بهینه کننده ایمونیزاسیون نقش موثری بر تولید آنتی بادی علیه آنتی ژن RhD در محیط آزمایشگاهی دارند.

    کلیدواژگان: ایمنی زایی، تکنیک درون آزمایشگاهی، آنتی بادی ها
  • حسن رفیعی مهر، میترا گلپریان، نسرین جیریایی شراهی، محمد واسعی، رسول سلیمی* صفحات 270-283
    سابقه و هدف

    تزریق انواع فرآورده های خون خطرات بالقوه برای بیماران ترومایی دارد. این مطالعه با هدف تعیین میزان تزریق فرآورده های خونی در درمان بیماران با ترومای حاد مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان در سال 98-99 انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی پرونده 227 نفر از بیماران ترومایی بستری در بیمارستان بعثت همدان طی سال های 1398 تا 1399 از نظر میزان تزریق انواع فرآورده های خون بررسی شد. داده های مطالعه با نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون ناپارامتری مناسب از جمله من ویتنی، کروسکال والیس و آزمون همبستگی اسپیرمن تحلیل شدند. سطح معناداری در تمامی آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    در این مطالعه بیشترین نوع و مکانسیم تروما به ترتیب ترومای نافذ (2/65%) و تصادفات رانندگی (70%) بود. در 1/62 % اندام آسیب دیده ناحیه سر و گردن بود و در 7/72% موارد نیاز به جراحی داشتند و 1/18% آنان فوت کرده بودند. فراوانی تعداد واحد دریافتی PRBC (10/5 ± 70/4)، پلاکت (37/1 ± 72/0)و FFP (67/2 ± 98/1) به صورت معناداری در بیماران ترومایی فوت شده و نیازمند جراحی بالاتر بوده است (05/0 <p). میانگین و انحراف معیار سن بیماران  19 ± 63/45 سال و 40/67% مرد بودند.

    نتیجه گیری

    در بیماران ترومایی جراحی شده و فوت شده به دلیل ترومای سر و گردن، فراوانی گلبول های قرمز متراکم، پلاکت و FFP تزریق شده و مرگ و میر به صورت معناداری بیش از دیگر بیماران ترومایی بود. استفاده بهینه و مطابق با گایدلاین های به روز از فرآورده های خونی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: خون، درمان، تروما
  • سیما محمدی بیدهندی، مهدی باقری، هاشم خرسند محمدپور، سودابه بنازاده، علی اکبر پورفتح الله، پرویز کوخایی، افسانه آقایی* صفحات 284-291
    سابقه و هدف

    یکی از عوارض جانبی تجویز ایمونوگلوبولین، فعال شدن سیستم کمپلمان است که با غلظت بالای تجمعات و پلیمرهای بزرگ در فرآیند تولید ارتباط دارد. سنجش فعالیت آنتی کمپلمانی(ACA) در کنترل کیفیت دارویی اهمیت ویژه ای دارد و معیاری برای فعال شدن خود به خودی سیستم کمپلمان در فرآورده های ایمونوگلوبولینی تهیه شده از پلاسمای انسانی می باشد که بر اساس روش مرجع و طبق الزامات فارماکوپه انجام می شود.  

    مواد و روش ها:

    در یک مطالعه تجربی، ابتدا آزمون ACA براساس فارماکوپه اروپا راه اندازی و سپس ACA در دو محصول متفاوت ایمونوگلوبولینی به دست آمده از روش تغییر یافته کوهن، به نام روش الف و یا روش ب، اندازه گیری و مقایسه شد. اندازه گیری بر اساس توانایی ایمونوگلوبولین برای اتصال غیراختصاصی به کمپلمان و جلوگیری از لیز گلبول های قرمز حساس شده گوسفند می باشد. بنابراین ایمونوگلوبولین با کمپلمان خوکچه هندی انکوبه و سپس باقی مانده کمپلمان تیتر و به صورت درصد بیان گردید.

    یافته ها:

    مقادیر ACA در دو محصول (روش الف و یا روش ب) در طی دو روز متوالی و هر روز هشت بار تکرار، به ترتیب CH50/mg protein 08/0 ± 486/0 و 07/0 ± 466/0 در مقایسه با IVIG تجاری(07/0 ± 486/0) تعیین شد. طبق فارماکوپه اروپا، مقدار مجاز ACA در IVIG، ≤ 1 CH50 ⁄mg IgG تعریف شده است.

    نتیجه گیری

    اندازه گیری های کمی و کیفی ایمونوگلوبولین به همان اندازه تحقیق و توسعه در فرآیندهای پالایش پلاسما ارزشمند است. با راه اندازی آزمون ACA ، تجزیه و تحلیل ACA در طول فرآیند تولید و نیز در مراحل اعتبارسنجی فرآورده های ایمونوگلوبولینی امکان پذیر شده است.

    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین، کنترل کیفیت، پلاسم
  • مهدی شکفت، سعیده میلانی*، زهره شریفی، آرزو اودی صفحات 292-300
    سابقه و هدف

    یکی از کاربردهای ویروس اپشتاین بار در تحقیقات، نامیراسازی لنفوسیت های B و ایجاد رده سلولی لنفوبلاستویید می باشد. افراد مبتلا به تالاسمی معمولا نیازمند تزریق خون هستند که عارضه اصلی آن آلوایمیونیزاسیون است. آنتی بادی علیه آنتی ژن RhE سبب واکنش های همولیتیک می گردد. هدف از این مطالعه، ایجاد رده سلولی لنفوبلاستویید تولیدکننده آنتی E با استفاده از سلول های تک هسته ای خون محیطی بیماران تالاسمی آلوایمن علیه آنتی ژن E در مواجهه با ویروس EBV بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه تجربی، سلول های تک هسته ای 3 بیمار توسط فایکول جدا و با EBV مجاور گردید. سلول های ترانسفرم شده در محیط کشت  RPMIحاوی سیکلوسپورین کشت داده شدند. پس از 3-2 هفته، تشکیل کلون در چاهک ها بررسی و آزمایش هماگلوتیناسیون برای چاهک ها انجام شد؛ میزان کل آنتی بادی چاهک های مثبت به روش الایزا اندازه گیری گردید.

    یافته ها

    مواجهه  سلول های تک هسته ای بیماران با EBV منجر به ترانسفورم سلول ها و ایجاد کلون در برخی از چاهک ها گردید. نتایج هماگلوتیناسیون و الایزا نشان داد که کلون ها قادر به تولید آنتی بادی ضد آنتی ژن RhE هستند.

    نتیجه گیری

    می توان با استفاده از سلول های حساس شده بیماران تالاسمی علیه آنتی ژن RhE و نامیراسازی آن به روش ترانسفورماسیون به کمک ویروس EBV ، رده سلولی لنفوبلاستویید تولیدکننده آنتی بادی Anti-E ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: آنتی بادی ها، تالاسمی، آلوایمیونیزاسیون، EBV
  • افسانه حداد دیلمی، میترا صالحی*، مجید شهابی صفحات 301-312
    سابقه و هدف

    کمبود گروه‎های خونی سیستم ABO یکی از مشکلات متداول مراکز انتقال خون در دنیا می‎باشد. هم ز مان با پیشرفت علم مهندسی ژنتیک و تخلیص پروتیین‎ها، تبدیل آنتی‎ژن‎های A و B به آنتی‎ژن O و ایجاد گروه خونی واحد مطرح شد. هدف از این پژوهش، بیان ژن آلفا گالاکتوزیداز در میزبان پروکاریوتی E.coli با ایجاد تغییرات پس از ترجمه و در نهایت تبدیل آنتی‎ژن B گروه خونی به آنتی‎ژن O بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، ژن آلفا گالاکتوزیداز دانه قهوه که پس از بهینه‎سازی کدون‎ها در پلاسمید pBHA حاوی جایگاه برش آنزیم‎های BamH1 و Nco1 کلون شده بود، در باکتری E.coli سویه TOP10 تکثیر و استخراج شد. ژن آلفا گالاکتوزیداز پس از برش با آنزیم های فوق و تخلیص روی ژل آگاروز مجددا در پلاسمید بیانی pET-20b کلون شده و به باکتری E.coli سویه rosetta 2 (DE3) وارد شد. بیان ژن با استفاده از القاکننده IPTG انجام شد. وجود پروتیین تولیدی با استفاده از SDS-PAGE و وسترن بلات بررسی شد. آزمون عملکرد پروتیین نیز با توانایی تبدیل گلبول‎های B به O ارزیابی شد.

    یافته ها

    وسترن بلات و SDS-PAGE وجود پروتیین در پری پلاسم باکتری را تایید کرد. آنزیم تخلیص شده توانست آنتی‎ژن B را به طور نسبی از گلبول قرمز حذف کرده و میزان آگلوتیناسیون با آنتی‎سرم B را به میزان زیادی کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    بیان پروتیین یوکاریوتی در میزبان پروکاریوتی می‎تواند در تولید انبوه آنزیم گالاکتوزیداز برای کاربرد در مراکز انتقال خون کارگشا باشد. بهینه سازی شرایط مختلف بیان برای دستیابی به مقادیر کافی از آنزیم ضروری می‎باشد.

    کلیدواژگان: گروه خونی، گالاکتوزیداز، E.coli
  • مجتبی جعفری، نجمه صابری، جواد جعفری* صفحات 313-320
    سابقه و هدف

    تالاسمی یکی از اختلالات خونی مزمن ارثی می باشد که می تواند اثرات منفی بر کیفیت زندگی این بیماران بگذارد. کیفیت زندگی امروزه یکی از پدیده های مهم سلامتی به شمار می آید که شناسایی عوامل دخیل در آن می تواند به افزایش و بهبود کیفیت زندگی کمک کند، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به تالاسمی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 121 بیمار مبتلا به تالاسمی، به روش نمونه گیری در دسترس از بخش تالاسمی مراکز درمانی شهر بم در سال 1398 انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده شامل فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون و کیفیت زندگی مختصر شده سازمان بهداشت جهانی بود که داده ها به روش خود گزارشی جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری 22SPSS و با استفاده از آزمون تی، تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 p< تحلیل شد.

    یافته ها

    طبق نتایج این پژوهش، میانگین نمره سلامت معنوی (35/17 ± 43/82) و کیفیت زندگی (55/19 ± 71/81) بیماران مبتلا به تالاسمی در سطح متوسط بود. بین میانگین نمره سلامت معنوی و کیفیت زندگی، همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (44/0 =r و 001/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از این پژوهش بر ضرورت تقویت سلامت معنوی به عنوان عاملی تاثیرگذار بر کیفیت زندگی بیماران تاکید نمود. نتایج تحقیق بر طراحی برنامه مراقبتی برای ارتقاء سلامت معنوی بیماران تالاسمی بر اساس مراقبت کل نگر تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: تالاسمی، زندگی، معنویت
  • معصومه یزدی، آزیتا آذرکیوان، فهیمه رنجبر کرمانی، مجید شهابی* صفحات 321-328
    سابقه و هدف

    بیماران تالاسمی ماژور، دچار آنمی شدید بوده و برای بقا وابسته به تزریق خون منظم می باشند اما تزریق خون باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل سرباری آهن در این بیماران می شود. هپسیدین پلی پپتیدی است که تنظیم کننده اصلی هومیوستاز آهن می باشد. اخیرا پلی مورفیسم هایی در ژن کدکننده هپسیدین شناسایی شده است که در سرباری آهن در بافت ها دخیل هستند. هدف از مطالعه، بررسی ارتباط واریانت های rs10421768 ، rs8101606 و rs66868858 در ژن هپسیدین و سرباری آهن در بیماران بتاتالاسمی ماژور بود.

    مواد و روش ها:

    در این پژوهش مقطعی، 100 نمونه خون بیماران تالاسمی ماژور مربوط به درمانگاه تالاسمی ظفر در سال 1400 جمع آوری شد. پس از استخراج DNA ژنومی، ژنوتیپ پلی‎مورفیسم‎ها با روش High resolution melt curve analysis تعیین شد. نتایج ژنوتیپ با تعیین توالی تعدادی از نمونه ها معتبرسازی شد. برای ارتباط بین ژنوتیپ های مختلف و شاخص های سرباری آهن از آزمون کای دو استفاده شد. مقدار 05/0 p< نشان دهنده ارتباط معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    برمبنای مقدار فریتین سرم ng/mL 1000≥ ، تعداد 72 نفر (72%) از بیماران دارای سرباری آهن بودند. به علاوه مطابق معیارهای فدراسیون بین‎المللی تالاسمی، تعداد 33 نفر (33%) از بیماران مبتلا به سرباری آهن قلبی و 63 نفر (63%) دچار سرباری آهن کبدی بودند. هیچ ارتباط معنا‎داری بین ژنوتیپ‎های مختلف و میزان فریتین، آهن قلب و آهن کبد یافت نشد.

    نتیجه گیری

    هر چند در این مطالعه ارتباطی بین هر کدام از پلی‎مورفیسم‎های مورد بررسی و سرباری آهن یافت نشد، ممکن است این پلی‎مورفیسم‎ها به صورت یک هاپلوتیپ واحد در سرباری آهن دخالت داشته باشند که نیازمند مطالعه های بیشتر است.

    کلیدواژگان: تالاسمی بتا، هپسیدین، سرباری آهن، پلی‎ مورفیسم
  • ماندانا شیردره، سید محمدپارسا خوانساری، فاطمه امیری*، پریسا رکابی زاده صفحات 329-344
    سابقه و هدف

    پلاکت ها به عنوان کوچکترین سلول های خونی با نقش کلیدی در هموستاز و انعقاد خون شناخته می شوند. امروزه با افزایش مطالعه های بالینی، نقش آن ها در فرآیند رگزایی و شرایط پاتولوژیک هم چون تومورزایی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی نقش پلاکت در رگزایی در شرایط فیزیولوژیک، پاتولوژیک و تومورزایی بود. 

    مواد و روش ها:

    در این مقاله مروری ساده، مقالات در پایگاه Pub med ، Google scholar و جستجوگر Google با استفاده از کلمات کلیدی مناسب جستجو شدند. با بررسی 121 مقاله مربوط به پلاکت ها، رگزایی و تومور در سال های اخیر، نقش پلاکت ها در فرآیند رگزایی و تومورزایی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها:

    پلاکت ها منبعی از وزیکول ها گرانول های پلاکتی و فاکتورهای رشد، مولکول های چسبندگی و گیرنده ها و میکروRNA هستند که به دنبال فعال شدن پلاکت آزاد می شوند. هم چنین پلاکت ها دارای هر دو نوع فاکتورهای رگزایی و ضد رگزایی می باشند که بسته به نوع محرک عمل می کنند. از طرفی این فاکتورها در شرایط استرس زای محیطی هم چون تشکیل تومور تغییر یافته و منجر به افزایش رشد و متاستاز تومور می شوند.

    نتیجه گیری

    باتوجه به عملکرد گسترده پلاکت ها در فرآیندهای هموستاز، انعقاد، التهاب، ترمیم، رگزایی و تومورزایی و با درک مکانیسم های تنظیم کنندگی آن ها در تشکیل عروق و توسعه تومورها، می توان از آن ها در توسعه و بهبود روش های درمانی بیماری ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پلاکت ها، تومورزایی، رگزایی فیزیولوژیک، گلیکوپروتئین
|
  • M. Amrovani, F. Yari*, S. Milani, B. Amoohossein Pages 257-269
    Background and Objectives

    Antibody against RhD antigen is important in blood transfusion and clinical medicine. Therefore, in this study, the effective factors in the optimization of in vitro immunization to achieve immunized lymphocytes that produce antibodies were evaluated to obtain antibodies against RhD antigen in the culture medium.

    Materials and Methods

    In an experimental study peripheral blood mononuclear cells were isolated from O-Negative whole blood bags using the Ficoll method. These cells were treated with L-leucyl-L-leucine methyl ester (LLME) and were exposed to soluble and particulate RhD antigen, interferon-gamma (IFN-γ), interleukin-4 (IL-4) and CpGODN in a culture plate at 37°C for one week. After this period of incubation, in order to evaluate the production of antibodies from lymphocytes on the supernatant obtained from the culture medium, ELISA assay was performed.

    Results

    The use of IFN-γ, IFN-γ + IL-4 and IFN-γ + CpGODN was identified as the most optimal factors for the production of antibodies in an in vitro immunization (by producing antibodies with concentrations of 75.851 ± 36.831, 82.195 ± 31.293, and 66.134 ± 24.814 ngrml   in 10 exposures).

    Conclusions 

    The use of immunization optimization agents, has an effective role in the production of antibodies against RhD antigen in the in vitro culture.

    Keywords: Immunization, In Vitro Techniques, Antibodies
  • H. Rafieemehr, M. Golparian, N. Jiriaei Sharahi, M. Vaseie, R. Salimi* Pages 270-283
    Background and Objectives

    Injecting various blood products has potential risks for trauma patients. This study was conducted with the aim of determining the amount of blood product injection in the treatment of patients with acute trauma who referred to the Besat Medical Training Center in Hamedan in 2018-2019.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on the records of 227 trauma patients admitted to Besat Hospital in Hamadan during 2018-2019 based on the rate of their transfusion the rate of transfusions. The study data were analyzed with SPSS23 and appropriate non-parametric tests such as Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and Spearman's correlation test. The significance level in all tests was considered <0.05.

    Results

    In this study, the most common types of trauma and mechanism were penetrating (65.2%) and traffic accidents (70%); 62.1% of the damaged organs pertained to head and neck areas and 72.7% of the cases required surgery with 18.1% mortality. The frequency rates of administered units of PRBC) 4.70 ± 5.10(,  platelets )0.72 ± 1.37(, and FFP )1.98 ± 2.67(  were significantly higher in trauma patients who died and required surgery (P< 0.05). The mean and standard deviation of the patients' age was 45.63 ± 19 years; 67.40% of patients were male.

    Conclusions 

    In trauma patients who underwent surgery and died due to head and neck trauma, the frequency of packed red blood cells, platelets and FFP injection and the mortality rate was significantly higher than other trauma patients. Optimal use of blood products in accordance with the updated guidelines is recommended.

    Keywords: Blood, Treatment, Trauma
  • S. Mohammadi Bidhendi, M. Bagheri, H. Khorsand Mohammadpour, S. Banazadeh, A.A. Pourfathollah, P. Kokhaei, A. Aghaie* Pages 284-291
    Background and Objectives

    One of the side effects of immunoglobulin administration is the activation of the complement system related to the high concentration of aggregates/large polymers in the production process. Measuring anticomplementary activity (ACA) is important in pharmaceutical quality control and is a criterion of spontaneous activation of complement system in immunoglobulin products prepared from human plasma.

    Materials and Methods

    In this experimental study, ACA was established based on the European Pharmacopoeia (EP) and ACA was measured and compared in two immunoglobulin products obtained by two modified Cohn's methods A or B. The measurement is based on the ability of immunoglobulin for binding to complement and prevent the lysis of sensitized sheep red blood cells (SRBC). Therefore, immunoglobulin was incubated with guinea pig complement and then the remaining complement was titrated by CH50 method and expressed as a percentage.

    Results

    ACA values in two products in the two methods of A and B and in two consecutive days and eight times each day were determined to be 0.486 ± 0.08 and 0.466 ± 0.07 CH50/mg protein, respectively; compared to commercial IVIG (Biotest Company) that was 0.486 ± 0.07. ACA activity was measured as less than ≤ 1 CH50 ⁄mg IgG, which was in accordance with the requirements of the pharmacopoeia.

    Conclusions 

    Quantitative and qualitative immunoglobulin measurements are as valuable as research and development in plasma purification processes. With the launch of the ACA test, ACA analysis has become possible during the production process as well as in the validation stages of immunoglobulin products.

    Keywords: Immunoglobulin, Quality Control, Plasma
  • M. Shekeft, S. Milani*, Z. Sharifi, A. Oodi Pages 292-300
    Background and Objectives

    One of the applications of Epstein-Barr virus in research is the immortalization of B lymphocytes and the creation of the lymphoblastoid cell line. People with thalassemia usually need blood transfusion, the main complication of which is alloimmunization. Antibody against RhE antigen causes hemolytic reactions. The aim of this study is to create a lymphoblastoid cell line that produces anti-E using peripheral blood mononuclear cells of alloimmune thalassemia patients against E antigen when exposed to Epstein Bar Virus (EBV).

    Materials and Methods

    In an experimental study, the mononuclear cells of 3 patients were isolated by Ficol and mixed with EBV. The transformed cells were cultured in RPMI medium containing cyclosporine. After 2-3 weeks, the formation of clones in the wells was checked and the hemagglutination test was performed for the wells containing the growing cells; the total amount of antibody in positive wells was measured by ELISA method.

    Results

    Exposure of mononuclear cells of patients with EBV led to cell transformation and creation of clones in some wells. The results of hemagglutination and ELISA methods showed that the clones were able to produce antibodies against the RhE antigen.

    Conclusions 

    Anti-E antibody-producing lymphoblastoid cell line can be created by using sensitized cells of thalassemia patients against RhE antigen and its immortalization by EBV transformation method.

    Keywords: Antibodies, Thalassemia, Alloimmunization, EBV
  • A. Hadad Deilami, M. Salehi*, M. Shahabi Pages 301-312
    Background and Objectives

    The shortage of different ABO blood groups is a permanent problem that many blood transfusion centers encounter. The conversion of blood group A and B to group O is a solution to this problem. In this research we aimed to clone and express the α-galactosidase enzyme gene to convert the blood group B to O.

    Materials and Methods

    In this experimental study, the α-galacosidase gene from coffee bean was codon-optimized and cloned into the pBHA plasmid. After replication in E. coli, plasmid was cut with BamH1 and Nco1 restriction enzymes and the α-galacosidase gene was purified by gel electrophoresis. The gene was then cloned into the expression vector, pET-20b. The expression construct was introduced into E. coli Rosetta 2 (DE3) and the expression of the enzyme was induced by IPTG. The presence of protein production was investigated using SDS-PAGE and Western blotting. Protein function test was also evaluated by the ability of B cells to convert to O cells.

    Results

    The presence of the recombinant protein was confirmed by SDS-PAGE and Western blot assay. The purified protein could partially convert blood group B RBCs into group O as detected by decreasing the agglutination strength with B antiserum from 4+ to less than 1+.

    Conclusions 

    The production of eukaryotic proteins in a prokaryotic host is a major step in mass production. Optimization of different expression conditions is essential to achieve sufficient amount of enzyme.

    Keywords: Blood Group, Galactosidase, E coli
  • M. Jafari, N. Saberi, J. Jafari* Pages 313-320
    Background and Objectives

    Thalassemia is one of the hereditary chronic blood disorders that can have negative effects on the quality of life of these patients. Today, quality of life is considered as one of the most important health phenomena, and identifying the factors involved in it can help increase and improve the quality of life. So, the present study was conducted with the aim of investigating the relationship between spiritual health and quality of life in thalassemia patients.

    Materials and Methods

    In this descriptive-correlational study, 121 patients with thalassemia were selected and included in the study by available sampling method from the thalassemia department of Bam city hospital in 2018. The tools used included the demographic form, Polotzin and Ellison spiritual Well-Being questionnaire and WHOQOL-BREF quality of life. The data were collected by self-report method and analyzed using SPSS version 22 statistical software and t-test. One-way variance and Pearson's correlation coefficient were analyzed at a significance level of p < 0.05.

    Results

    In the present study, the average scores of their spiritual well-being (82.43 ± 17.35)  and quality of life (81.71 ± 19.55) were at an average level, and there was a positive and significant correlation between the average score of spiritual well-being  and quality of life (r = 0.44, p < 0.001).

    Conclusions 

    The results obtained from this research emphasized the necessity of strengthening spiritual well-being as a factor affecting the quality of life of patients. The design of a care plan to improve the spiritual health of thalassemia patients is emphasized based on holistic care.

    Keywords: Thalassemia, Life, Spirituality
  • M. Yazdi, A. Azarkeivan, F. Ranjbar Kermani, M. Shahabi* Pages 321-328
    Background and Objectives

    Patients with β-thalassemia major are dependent on regular blood transfusion. Iron overload is the main complication of transfusion which damages vital organs. Hepcidin, a peptide hormone, is the key element of body iron hemostasis. Single nucleotide polymorphisms (SNPs) within the hepcidin gene alter its function and thereby iron status. The aim of this study was to determine the association of three SNPs of rs10421768, rs8101606 and rs66868858 with iron overload in thalassemia patients.

    Materials and Methods

    In  this cross-sectional study, one hundred thalassemia patients were recruited. Patient clinical and laboratory data including serum ferritin, liver and heart iron deposition were collected from their files. SNPs genotypes were determined by high resolution melt curve analysis. Association between genotypes and iron overload markers was estimated by chi-square test considering p < 0.05 as statistically significant.

    Results

    Based on serum ferritin > 1000 ng/mL, 72% of patients were iron overloaded and 33% and 63% had abnormal heart and liver iron, respectively. Statistical analysis revealed no relation between SNPs genotype and iron overload.

    Conclusions 

    Although we could not find any signification relation, it is probable that the effect of these polymorphisms on iron overload applied through a specific haplotype consisting of several SNPs.

    Keywords: beta-Thalassemia, Hepcidin, Iron Overload, Polymorphism
  • M. Shirdare, S.M.P Khansari, F. Amiri*, P. Rekabi Zadeh Pages 329-344
    Background and Objectives

    Platelets are known as the smallest cells in the blood cells with a key role in homeostasis and blood coagulation. Today, by increasing the clinical studies, the role of platelets in angiogenesis and pathological conditions such as tumorigenesis has been considered.

    Materials and Methods

    In this narrative review article, different articles were searched in the PubMed and Google scholar databases and Google search engine using proper key words. By reviewing 121 articles related to platelets, angiogenesis, and tumorgenesis in recent years, the role of platelets in angiogenesis and tumorigenesis was evaluated.

    Results

    Platelets are the source of vesicles, granules and growth factors, adhesion molecules and receptors, MicroRNA that are released after platelet activation. Platelets have both types of angiogenesis and anti-angiogenesis factors that act depending on the type of stimuli. On the other hand, these factors can be modified under stressful environmental conditions such as tumor formation and can increase the tumor growth and metastasis.

    Conclusions:

      Considering the function of platelets in homeostasis, coagulation, inflammation, repair, angiogenesis, and tumorigenesis and by understanding their regulation mechanisms in the formation of vessels and development of tumors, they can be used in the development and improvement of  the therapeutic methods related to angiogenesis diseases.

    Keywords: Platelets, Tumorigenesis, Physiologic Angiogenesis, Glycoprotein